Sectorontmoeting kinderopvang 17 januari 2017 – benchmark en organisatieopstellingen

Op 3 oktober jl. vond de eerste sectorontmoeting kinderopvang plaats. We zijn blij met de hoge opkomst en positieve reacties die we hebben gekregen en hebben tevens uw feedback verwerkt. Angelika Pelsink van St. Kinderopvang Haarlemmermeer heeft aangeboden de volgende bijeenkomst voor te bereiden en voor een locatie te zorgen. Ook vanaf deze plaats willen we haar hier hartelijk voor danken! Angelika heeft voorgesteld om het te gaan hebben over de benchmark kinderopvang en waarom/op welke manier deze voor toezichthouders van belang is. 

Datum, tijd en locatie:
De sectorontmoeting wordt gehouden op woensdag 17 januari van 16:00 uur tot 18:30 uur en zal plaatsvinden in Hoofddorp. Gezien het tijdstip wordt er voor een maaltijd gezorgd.

Programma

16.00 uur - inloop met koffie en thee
16:30 uur - start programma
18:30 uur - afronding

Onderwerp en spreker

Om het jaar wordt (in samenwerking met diverse organisaties die in de sector actief zijn) de benchmark kinderopvang opgesteld. Organisaties kunnen zelf kiezen of ze hieraan meedoen. De afgelopen weken hebben alle kinderopvang organisaties hun gegevens aan kunnen leveren.

Deze gegevens resulteren in een rapport dat wordt gebruikt door organisaties om zichzelf te vergelijken met andere kinderopvangorganisaties. Voor u als toezichthouder een schat van informatie, maar op welke manier moeten gegevens gebruikt en geïnterpreteerd worden? Tony Weggemans gaat ons deze middag uitleggen waarom het zo ingewikkeld is om te benchmarken in onze sector. Hij zal geen pasklare antwoorden geven maar u helpen bij het ontwikkelen van een passende mindset. Ook willen we met elkaar ervaren hoe we op een andere manier kunnen spreken over onderwerpen binnen de rvt of rvt. Daarom gaat Tony het tweede gedeelte met ons aan de slag met én over organisatieopstellingen. Wat is een organisatieopstelling en hoe kunt u deze werkvorm als toezichthouder in de kinderopvang gebruiken, bijvoorbeeld wanneer “de benchmark” ter sprake komt? Dit gaan we zelf ervaren. We gaan geen organisatieopstelling uitvoeren maar oefeningen doen die hier onderdeel van zijn. U kunt dan een beeld krijgen hoe het is om deze werkvorm te gebruiken en of het voor u en uw organisatie iets kan opleveren.

Aanmelden *

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar het bureau. Wilt u uw naam vermelden en de organisatie waar u toezichthouder bent? Als uw aanmelding verwerkt is, bevestigen we u deze binnen twee werkdagen. Een week voorafgaand aan de sectorontmoeting ontvangt u informatie zoals de deelnemerslijst, routebeschrijving et cetera. Zien we u op woensdag 17 januari 2018?

 

Bestuur en bureau VTOI-NVTK

VTOI-NVTK, Röntgenlaan 19, 2719 DX Zoetermeer
Postbus 275, 2700 AG Zoetermeer
Telefoonummer: 079-3638104
E-mailadres: bureau@vtoi-nvtk.nl