Vooraankondiging de Dag van het Toezicht – vrijdag 20 april

Koersvast toezicht houden in een netwerksamenleving

Op vrijdag 20 april houdt de VTOI-NVTK haar jaarlijkse congres; de Dag van het Toezicht* in NBC te Nieuwegein. Ook dit jaar belooft het weer een inspirerende dag te worden vol van nieuwe inzichten, ontmoeting en verbinding! In 2017 stond deze dag in het teken van waardegericht toezien. In 2018 wordt er ingegaan op de implicaties van deze manier van toezichthouden. Als we organisaties voor kinderopvang en onderwijs benaderen als waardegemeenschappen, dan heeft dit consequenties voor zowel toezicht als bestuur.

Het thema dat we hebben gekozen is “Koersvast toezicht houden in een netwerksamenleving”. U als toezichthouder krijgt meer en meer te maken met de verschillende belanghebbenden en netwerken waar binnen u of de organisatie participeert. Dit levert ook nieuwe vragen op: faciliteren we gezamenlijk genoeg vernieuwingskracht? Hoe verhoudt u zich in uw rol als werkgever en adviseur tot al deze netwerken? Hoe houdt u koers? Hoe houdt u contact met alle belanghebbenden? Hoe doet u dat rol zuiver? En wat als het stormt?  Tijdens het ochtendprogramma wordt er aan de hand van het thema, een inspirerende keynote uitgesproken met inzichten over innovatieve manieren van toezichthouden, nieuwe vormen van organiseren van bestuur en toezicht in de netwerksamenleving en vraag-gedreven innovatie bij het toezicht houden.

Na de lunch kunt u het programma kiezen dat het best aansluit bij uw vragen, wensen en behoeften. U kunt zich opgeven voor hoorcolleges of masterclasses die door betrokken professionals worden gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Als nieuw onderdeel van het jaarcongres hebben we toegevoegd het werkatelier, waarbij u zelf aan de slag gaat met vraagstukken/casussen die in de verschillende sectoren spelen. Onder begeleiding leert u de service design thinking methode te gebruiken, zodat u deze methodiek binnen uw eigen organisatie kunt toepassen op vragen die binnen uw eigen rvt of toezichthoudend bestuur spelen.  

We zijn blij met het afwisselende programma dat is samengesteld en waar nu de laatste hand aan wordt gelegd. Zoals u van ons gewend bent, ontvangt u eind februari de congresfolder met hierin een uitgebreide omschrijving van het programma en het aanbod. Jaarlijks groeit het bezoekersaantal van het jaarcongres. In de loop van de tijd is deze dag uitgegroeid tot een toonaangevend evenement dat onze leden niet graag willen missen. Wilt u er daarom zeker van zijn dat u deze dag kunt bijwonen, dan kunt u een bericht sturen via deze link. We reserveren dan een plaats voor u. Wel dient u, nadat de officiële inschrijving geopend is, uw keuze kenbaar te maken voor de verschillende programma onderdelen. Wij nemen hiervoor zelf contact met u op.

Mogen wij u op vrijdag 20 april 2018 ontmoeten?

*Kosten
€ 295.- per persoon (excl. BTW) voor leden VTOI-NVTK
€ 395.- per persoon (excl. BTW) voor niet-leden
Bij aanmelding van twee of meer deelnemers van dezelfde organisatie geldt een korting van 15% per persoon.

VTOI-NVTK, Röntgenlaan 19, 2719 DX Zoetermeer
Postbus 275, 2700 AG Zoetermeer
Telefoonummer: 079-3638104
E-mailadres: bureau@vtoi-nvtk.nl